Achtergrond Laan Advies

Laan Advies Icon LaanAdvies | Amsterdam | tel: 020-6224041 | mail: laanadvies@gmail.com

Psychosociale therapie

Wanneer in therapie?

In onze samenleving richten we ons sterk  op de buitenkant: je hoort jong, knap en rijk te zijn, want dáár gaat het om. De aandacht voor de binnenkant is minimaal en vooral eenzijdig gericht op gelukkig zijn  moet. Dat de staat van geluk meestal maar heel kort aanwezig is en dat daarna het leven weer net zo tobberig is als daarvoor   wordt niet erkend en zeker met anderen niet besproken. Je zou kunnen denken dat je de enige bent die  veel stress ervaart, last hebt van angsten en grote onzekerheden.

Door de steeds toenemende druk van buitenaf, werk en sociale omgeving, kunnen er sterke gevoelens van moedeloosheid, somberheid en falen de kop opsteken. Als er dan grote veranderingen in je leven zijn zoals verhuizing, ander werk, ontslag, de geboorte van kinderen of het overlijden van geliefden de druk te groot wordt en je psychische klachten krijgt.

Slapeloosheid, angsten, depressieve gevoelens en aanhoudend gevoel van malaise. In therapie leer je beter met je gevoelens en verwachtingen van jezelf om te gaan Je leert je communicatieve aardigheden te verbeteren en je  te richten op zaken die er werkelijk voor je toe doen.

 

De gang van zaken in therapie

Gemiddeld is de duur van de therapie 8 tot 12 sessies.   In sommige gevallen hebben mensen genoeg aan een paar gesprekken. In andere gevallen kan een therapie langer duren. Als u op een fundamenteel niveau diepgaande veranderingen wilt bewerkstelligen is daar meer tijd voor nodig.